Over ons


Over Bestex
De oprichters van Bestex Fabricage BV, Patrick en Jolanda Bekkers, zijn al 27 jaar in de werkkledingbranche actief. Als 18-jarige begon Patrick in 1992 met het bedrijf P. Bekkers Werk- en Bedrijfskleding. Dit bedrijf zou jarenlang actief zijn in de agrarische sector , waar veel van de werkkleding uit het assortiment huis-aan-huis verkocht werd. Na een uitbraak van de varkenspest werden de regels omtrent huis-aan-huisverkoop in Nederland aangescherpt en begon het bedrijf zich vooral te richten op scholen, de bouw- en de transportsector. Door deze jarenlange ervaring is er bij Bestex grote kennis aanwezig, als het over de bedrijfskledingsector gaat. P. Bekkers Werk- en Bedrijfskleding werd uiteindelijk in 2013 verkocht vanwege gezondheidsgerelateerde redenen.
Voor dit tijdstip werd door Patrick en Jolanda in 2007 echter al de werkkleding groothandel en -producent Bestex Fabricage B.V. opgericht. Aanvankelijk begon dit bedrijf met alleen Patrick en Jolanda Bekkers. Een jaar later trad Tijn van den Berg in dienst, en Thomas de Veer als magazijnmedewerker. Na het einde van zijn gezondheidsklachten kon Patrick zich sinds 2014 volledig op dit nieuwe bedrijf gaan richten en hij zette zichzelf actief in bij het vertegenwoordigingswerk voor Bestex Fabricage B.V. om het nieuwe werkkledingmerk aan de man te brengen. Sinds 2017 is het bedrijf enorm gegroeid: Bestex Fabricage B.V. levert nu werkkleding aan verkooppunten in de drie landen Nederland, België en Duitsland. Met een team van 5-6 medewerkers biedt het bedrijf nu een zeer groot assortiment aan werkkleding aan, het gaat om allerlei verschillende soorten werkkleding: van foodkleding tot hoge-zichtbaarheidskleding, laskleding, maar ook gewoon de basics zoals overalls, tuinbroeken en werkjasjes/-broeken. Ieder jaar groeit de omzet en het assortiment, jaarlijks gaat dit nu over zo’n 25 tot 30 containers van 40 foot aan werkkleding die geproduceerd en geleverd wordt. Vanwege deze groei zal het bedrijf in de huidige planning in 2023 naar een nieuwe locatie met meer kantoor- en opslagruimte in Oss verhuizen.
 
MVO and Oeko-Tex
Verder hebben maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) en duurzaamheid altijd al een belangrijke rol gespeeld voor het bedrijf. Bestex produceert uitsluitend kleding van voor de mens en de natuur veilige doeken die door de onafhankelijke laboratoria van het Zwitserse Oeko-Tex van schadelijke stoffen vrij zijn verklaard. Hiernaast is het bedrijf aangesloten bij de lokale mvo-organisatie de Kracht van Oss New Business, die zich inzet voor verwerkelijken van de de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs - Sustainable Development Goals) van de VN voor 2030 in de regio Oss, waar het bedrijf gevestigd is. Daarnaast is het bedrijf als sinds 2013 energieneutraal door het opwekken van groene stroom en zet het bedrijf zich actief in door materialen die binnen het bedrijf gebruikt worden zoals plastic, karton en papier te laten recyclen.
 
Gegevens:
Bestex BV
Papendijk 27
5386EB GEFFEN

Tel kantoor: 073-5326948
Fax: 073-5326949
E: info@bestex.nl